Merkityksiä



Jotta elämä olisi mielekästä, on asioilla oltava merkitys. Vaikka omistaisi mitä, niin mitä se auttaisi, jos se ei merkitsisi mitään? Ja toisaalta....kun osaa katsoa maailmaa hiukan ihmettelevästi, lapsen tavoin, voi nähdä merkityksiä ihan pienissäkin asioissa. Minua viehättävät vieläkin öljyläikän värit. Jos näen jossain sellaisen väriyhdistelmän, olen yhtä haltioissani siitä kuin lapsena. Toinen sellainen asia ovat kolmiulotteiset kuvat. Ne ovat mielestäni aivan ihmeellisiä! 

Tänään sain lohipiirakan valmiiksi. (Sain muuten hyvän mielen siitä, kun sain käyttää piirakkapohjaan tähteeksi jääneen perunamuusin). Lähdin sitten lenkille ystäväni kanssa ja voi miten oli ihanaa, kun sää oli sopiva ja saimme parantaa maailmaa ja jakaa asioita. Sekin on ihme, että jonkun kanssa voi olla niin samalla aaltopituudella. Toinen ymmärtää jo puolesta sanasta, mitä ajattelet. Olen kiitollinen, että tällainen ihmeen hyvä ystävyys on sattunut elämääni. Minulla on itse asiassa useampikin juuri tällainen ystävä. Se on rikkautta jos mikä!

Merkityksen kokeminen liittyy vähän siihenkin, onko läsnä hetkessä. Vain läsnäollessa voi huomata niitä merkityksiä ympärillä olevilla asioilla. Jos mieli seikkailee huolissa ja murheissa, kaikki on vähän kaaosta myös ympärillä ja monet ihanat pilkku asiat jäävät huomaamatta. 

Olen esteetikko, siksi minulle merkitsevät paljon kauniit asiat. Lepännorkot ovat mielestäni kauniita, samoin syksyn värit, heijastus veden pinnassa, samoin kuin vaatteet, jotka sointuvat yhteen. 


Itse voi vaikuttaa paljonkin siihen, saako elämä merkityksiä vaiko ei. Päivän voi täyttää huolilla ja murheilla, niitäkin tällaisena aikana löytyy paljon ja täytyy myöntää, että murehdin tuota ikävää virustautia,joka sotkee elämän kuvioita niin perusteellisesti. Mutta voisiko siinäkin olla se siunaus, että nyt on luotava merkityksiä ihan pienille asioille. Niitä on nyt etsittävä ja niiden on riitettävä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

”Leuhkapelti”

Ison akvaarion elämää

Vaunu ihanainen talviunille