Pääsiäinen 2023

 


En tiedä, oliko hiljainen viikko kovinkaan hiljainen. Se meni itse asiassa säätäessä akvaarioiden kanssa. Siitä enemmän enkäpä seuraavassa postauksessa, joka toivottavasti tulee pian. Löysin nimittäin taas tämän blogini ja totesin, että aikaa on vierähtänyt edellisestä postauksesta luvattoman paljon.

Mutta nyt siis eletään vielä pääsiäisen aikaa. Toinen pääsiäispäivä. Aurinko paistaa keväisesti, lumet sulavat kohisten, kevät on jo täällä. 

Eilen sain säestää kirkossa kirkkokuoroa. Voi mikä riemu oli laulun nimi ja oli siinä riemu mukana! Lopetin toistaiseksi kirkkokuoron joulun jälkeen, koska kulutin joulun alla kaikki voimani ollessani liian monessa mukana, nyt oli kuitenkin todella ihanaa säestää tuttua kuoroa pianolla. 

Kiirastorstaina olin niinikään kirkossa, mutta eri kuoron kanssa. Säestin osaa kappaleista, osassa lauloin mukana. Musiikki on niin tärkeä osa elämääni, mutta siinäkin on varottava, ettei sido itseään liian moniin juttuihin, ettei käy hassusti ja voimat lopu kesken. 

Joskus on vaikea sanoa ei jollekin sellaiselle, mihin kovasti tekisi mieli mukaan. 

Eilisen messun jälkeen kirkon eteisessä oli kahvit ja ihania kohtaamisia. Kahvit on niin hyvä juttu. Muuten kirkosta olisi liian helppo vain lähteä pois heti messun loputtua ja siinä jäisi kyllä sosiaalinen puoli aika köyhäksi. Tärkeäähän on kuitenkin yhteys toisiin ihmisiin.

Tänä pääsiäisenä olimme melkein vain kahdestaan kotosalla. En edes laittanut mitään juhlaruokaa. Pari rahkapiirakkaa leivoin. Pääsiäiskokolla kävimme. Sielläkin taisivat ne kohtaamiset olla tärkeämpiä kuin itse pääsiäiskokko. (Pääsiäisvalakia, kuten täällä päin sanotaan.)

Mutta kevättä kohti! Pääsiäinen saa jatkua sanomansa puolesta tästä eteenkin päin. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

”Leuhkapelti”

Ison akvaarion elämää

Vaunu ihanainen talviunille